OM
Allting i rörelse
Allting i relation till annat som ständigt förändras som vatten
Alldeles under ytan bubblar och gungar en annan verklig värld
Undermedvetenheten
Drömmarna, demonerna
Avgrunderna
Möjligheterna
Ögonblickets sammanhang
Slumpens ordning
Pussel längtar bild som längtar splitter som längtar...

Kaipa startade som Atelje Gropen den 1 december 1970 i Örebro med egen design av skinnkläder.

1983 föddes Kaipa som Kaipa ur visionen att göra skinnkläder av barkgarvat skinn. Den första kollektionen skapades och ställdes ut på Internationella Modemässan i Älvsjö, Stockholm. Deltog på modemässor, sydde på fabrik, sålde till butiker och åkte till Amerika med kollektionen...

Men Konsthantverket/formen i liten skala, där de konstnärliga valen var närmare och spontana, blev mer intressant. 1986 inleddes en period av utställningar på gallerier och konsthantverksmässor. Kläder att använda länge, både unika och i små serier.

Lusten att uttrycka mer än vad som är möjligt i kläder blev starkare och starkare. En serie obärbara kläder, balettklänningar av skrot antogs till Liljevalchs Vårutställning 1995 och 1997.

1996 - 2001 blev tid att hämta ny kunskap på Örebro konstskola och Konstfack .

Har 2001-2010 arbetat i konstprojekt med delaktighetsperspektiv; relationell konst. Ville söka mötesplatser för den konstnärliga processen som ger tillgång till mer information om omvärlden än vad som är möjligt i en ensam ateljé. Jag är nyfiken på vad som händer i mötet. Bilden av historien och samtiden förändras ständigt och gränsöverskridandet skapar ett aktivt nu, som ger utökade möjligheter att granska och försöka förstå den värld vi lever och verkar i.

Den konstnärliga utmaningen är att utifrån konstens möjligheter med bibehållen integritet och med samverkan som verktyg, delta som en resurs.

2011 ville jag åter igen ta upp mitt intresse för mode och delar nu min tid mellan konst och mode. De finns som lika stora delar i mitt yrkesliv och berikar varandra.