OM MATERIAL

Vadmal är vävt och stampat(filtat) ulltyg. Ett tyg som har använts sedan Bockstensmannens dagar. Det är vindtätt, vattenavvisande och mycket slitstarkt. Den grå kardgarnvadmalen är svensktillverkad. Den färgade är en engelsk, kamgarnsvadmal(750gr/m) som finns i svart, brun, röd, marin, plommon.

Ulljackor rengörs genom att borstas och vädras och ta bort fläckar.

Naturskinnjackorna tillverkas av renskinn från Kero garveri Sattajärvi, Pajala. Skinnet är mineralgarvat vilket gör lädret mjukt och motståndskraftigt och lämpligt som beklädnadsskinn.

Naturskinnjackorna går även att beställa i vegetabiliskt garvat skinn från Tärnsjö Garveri. Skinnet är garvat utan krom och ännu mer miljövänligt. Vegetalbilgarvat skinn blir kraftigare i kvalité och patineras vackert med solljuset. Skinnet förändras, får skiftningar, färgen djupnar och mognar. Precis som Du själv!

Skinnjackorna kan även beställas i andra färger och kvaliteter. Ta kontakt för mer info.

Var med och spara på jordens resurser
Ju mer vi återanvänder desto smartare tar vi hand om jordens resurser. Genom att köpa återanvänt istället för nytt sparas stora mängder av vatten, energi och kemikalier. Exempelvis förbrukar produktion av ett kilo bomull mellan 10 000 och 17 000 liter vatten samt ett kilo bekämpningsmedel.

Materialet till Odd Madonna serien är återanvänt från kända nordiska kvalitetsmärken. Plaggen sprättas och sys helt på nytt. Bara patinan och kvalitetskänslan från förr finns kvar till en stolt miljö -och modemedveten bärare.

De återanvända broderierna i Amorosa-jackan och väskorna tvättas innan de används på nytt.