HISTORIK

Kaipa startade som Atelje Gropen den 1 december 1970 i Örebro med egen design av skinnkläder. Snygga skinnshorts vann modetävling på restaurant Prisma (dåtidens inneställe) i Örebro.

1975 flyttade Gropen/Kaipa till Engelbrektsgatan och sortimentet utökades. Gropen/Kaipa blev en livsstilsbutik med ett personligt innehåll -"hade ni haft det vet jag att jag hade tyckt om det" som en kund sa.

1983 föddes Kaipa som Kaipa ur visionen att göra skinnkläder av barkgarvat skinn. Skinn som garvas naturligt med bark och vatten och får en vacker patina. En tidig ekomedvetenhet. Barkgarvat skinn hade tidigare inte kunnat göras i beklädnadskvalite. En vän som var skinnagent lyckades intressera Tärnsjö garveri för iden och möjligheten öppnades. Den första kollektionen skapades och ställdes ut på Internationella Modemässan i Älvsjö, Stockholm där den fick uppskattning av både publik och press. Deltog på modemässor, sydde på fabrik, sålde till butiker och åkte till Amerika med kollektionen...

...men det var konsthantverket/formen i liten, nära skala som kändes mest intressant. 1986 inleddes en period av utställningar på gallerier och konsthantverksmässor. Kläder att använda länge, både unika och i små serier.

Lusten att uttrycka ännu mer än vad som är möjligt i kläder blev starkare och starkare. En serie obärbara kläder, balettklänningar av skrot antogs till Liljevalchs Vårutställning 1995 och 1997. Och ...

...tid att hämta ny kunskap. Örebro konstskola och Konstfack 1996 - 2001.

2001-2010 har jag arbetat i med olika konstprojekt.

Sedan hösten 2010 delar jag min tid mellan konst och mode. De finns som lika stora delar i mitt yrkesliv och berikar varandra. ODD MADONNA klädserie har t.ex sitt ursprung som ett tema jag arbetat med i broderi och konstvideo.