TANKAR OM KLÄDER

Varje dag visar man en bild av sig själv och vem man vill vara genom sina kläder. En bild av sin identitet, den tillhörighet man eftersträvar och det samhälle man lever i. Det kanske inte alltid är så genomtänkt och medvetet men ändå...

Jag gör S L O W F A S H I O N, kläder som följer modet skulpturalt och fungerar modell -och materialmässigt under längre tid. De passar en egen livsstil snarare än en kortsiktig trend. Jag väljer material i god, hållbar kvalitet och syr små serier i min ateljé. Kläderna blir personliga.

Mina material är svensk och portugisisk vadmal, naturskinn/mineralgarvat renskinn från Kero, Pajala. Arbetar även med Re-Make och återvinner kvalitetsmaterial.

I Amorosa-serien återanvänds äldre handbroderier.

I Odd Madonna-serien återanvänds skinn från kända kvalitetsmärken till nya alternativa, lustfyllda, unika plagg för moderna människor. Det blir långsiktiga, närproducerade livsstilsplagg som är resurssparande och bidrar till att minska klädinflationen i västvärlden.
De äldre etiketterna från tidigare kvalitetsmärken sätts tillbaka i plaggen tillsammans med min Re-Make-etikett=Co-Branding. Ett sätt att hålla en stolt, svensk skinnkonfektion synlig i vår tid.

För mig går mode och konst går ihop som hand och handske. Arbetar med varje plagg individuellt och gör  konstnärliga val i hela processen fram till den färdiga produkten. "...det ser ut som att broderiet är gjort till jackan och inte tvärtom" sa en kund om Amorosajackan, vilket kändes som ett gott betyg.

Inspirerande tillstånd finner jag i filmer, loppmarknader, samtal, gatans ögonblick, sagor, naturen och faktor X (svårdefinierad slumpgenerator). Tidsanda och samhälle visar sig blixtsnabbt i kläder.

Konst och Design finns som lika stora delar i mitt yrkesliv och berikar varandra. ODD MADONNA serien har sitt ursprung i ett tema jag arbetat med i broderi och konstvideo.

MOD - MODE - MODER - MODERN - SAMTID - IDENTITET