KAIPA'S BLOGG
tisdag
dec042018

Återbruk är årets julklapp

Julröda jackor från Kaipa; Amorosa och Poetry in motion.
Tacka alla trevliga kunder för alla roliga möten under året. Årets Kaipaturne' är över med Hovstallets julmarknad som sista mässa. 2019 års turne börjar först i mars med Fårfest i Kil.

Syr beställningar från hösten och levererar beställda julklappar. Hör gärna av dig om du behöver något av mitt sortiment. Det finns många bra julklappar som; Sadelskydd i återbrukad fårpäls. Pannband och handledsvärmare. Fina ryggsäckar.Mailar bilder vid förfrågan.

onsdag
nov282018

Jul på Hovstallet, bakom Dramaten Stockholm 30 nov-2 dec

En julmässa mitt i Stockholm under första adventshelgen. Mässan arrangeras på Kungliga Hovstallet i en tid då hela Stockholm försätts i en magisk julstämning. 

Nuvarande Hovstallet på Väpnargatan 1 i kvarteret Kusen på Östermalm uppfördes av arkitekten Fritz Eckert på uppdrag av Oscar II under åren 1890–1894. Här finns kungafamiljens fordonspark och deras förnäma samling av vagnar, där Sjuglasvagnen anses vara den allra förnämsta. Våra guider visar upp de kungliga vagnarna som används vid statsbesök. Här kan man också besöka stallet och titta på kungens hästar.

På julmarknaden träffar du även ett sjuttiotal av landets bästa hantverkare och kan hitta personliga julklappar i alla dess former och material. På mässan finns även en välfylld matbod med julens alla delikatesser.

Vi hälsar dig varmt välkommen till Stockholms finaste och exklusivaste julmässa.

Öppet Fredag 12–19, lördag 10–18, söndag 10–17

måndag
nov192018

Jul på kakslottet Taxinge nära Mariefred 22-24 nov

Sveriges största julmässa på sörmländska Taxinge Slott, med över 130 av landets bästa hantverkare. Ta dig tid att gå runt och botanisera bland deras fantastiska, handtillverkade produkter och lös julklappsbestyren på en och samma dag. Oavsett vilken typ av slöjd och hantverk du är intresserad av får du ditt lystmäte här.

På kvällarna tänds värmande brasor och ett hundratal marschaller som gnistrar ikapp med stjärnhimlen. Under julmässan kan du också handla julbordets alla delikatesser direkt från våra utvalda mathantverkare.

När du sedan börjar känna hur fikasuget kurrar till i magen så kan du inte vara på en bättre plats än Taxinge. Att slottet kallas för ”kakslottet” är inte en slump, här dukas det upp till ett av Sveriges största kakbord, allt hemlagat och ytterst välsmakande.

Öppet: Torsdag 11–18, fredag–lördag 10–18, söndag 10-17

måndag
nov052018

Julmarknad på Färna Herrgård 9-11 nov

Traditionsenlig och stämningsfull julmarknad. Stallet och ladugården fylls med hantverk och utomhus finns marknadsgatan med julens läckerheter.

 Fredag 12.00-18.00
Lördag-söndag 10.00-17.00

 

Välkommen att prova en Kaipa jacka!

torsdag
okt182018

25-27 okt Vävdagarna i Glimåkra

Svenska Vävstolsmuseet i Glimåkra

Svenska VävstolsMuseet, som öppnades 1995 och drivs av en ideell förening, har en permanent utställning av vävstolar och redskap och ett bibliotek med textila böcker. I anslutning till de textila utställningarna arrangeras aktiviteter och föreläsningar. Svenska VävstolsMuseet är en kulturförening i Östra Göinge kommun och ingår sedan 2004 i gruppen Arbetslivsmuseer i Sverige (Riksantikvarieämbetet). Årligen arrangeras 8-10 utställningar med textil konst och traditionellt hantverk med betoning på handvävning. I Galleri Hyttmästaren visas även utställningar av konst och annat konsthantverk.

Mässans öppettider är:
Torsdag, 25/10, 10-17
Fredag, 26/10, 10-17
Lördag, 27/10, 10-15

Kaipa finns under Vävdagarna i Glimåkra i församlingshemmet.
Välkommen att prova en jacka eller bara titta!!!