« Ljusstråk 5-6 sept i Svalbo | Main | Midsommarjackor med blommotiv »
tisdag
jun302020

Jubileum Nr 14, handvävt ulltyg i munkabälte

Jacka Jubileum Nr 14, handvävt ulltyg i munkabältesteknik. Roströd sammet. Fodrad. Pris 2.900:-

Irene från Saltsjöbaden är en trogen kund som skaffat några plagg från Kaipa genom åren. På genomresa i Örebro passade hon på att söka upp min atelje och gillade de nya jubileumsjackorna. Den jacka jag hade uppsydd passade inte i storlek, hade samma tyg till ytterligare en jacka och sydde upp den tills hon skulle passera Örebro nästa gång. OBS det finns alltså en liknande jacka i webshopen.

- Det blir en favoritjacka, det känns direkt, säger hon
Så fint den passar henne både i färg och proportioner. 

I Coronatider har alla planerade mässor och marknader ställts in. Välkomna att besöka Kaipas atelje, vi ses på min gård. Tar ut spegel och hämtar ut det man vill titta på och prova. Går även vid regn då det finns ett tak. Passa på att kika in i webshopen innan du kommer. Har inga fasta öppettider men är jag hemma går det bra när som helst, men boka tid innan. 

Munkabälte är en vävdekor, förekommande inom allmogeväv inom stora delar av Sverige. Namnet är troligen skånskt, av okänd ålder. Den vanligaste mönsterformen är en åttabladig stjärna eller blomma med ett litet kors i mitten. Ibland är mönstret inplockat - broscherat.Tekniken är vanlig i löpare, bordsdukar och gardiner. 

Jacka Jubileum är en serie jackor jag syr av unika tyger jag samlat genom åren. Varje jacka blir unik och personlig. Numreras och signeras. Firar att Kaipa funnits som företag i 50 år 2020

References (1)

References allow you to track sources for this article, as well as articles that were written in response to this article.

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>